Monday, November 30, 2015

Alhamdulillah SPM done!

assalamualaikum

hello guys. hahahah. spm is over! lama beno tak ngadap blog. congrates to those yang seangkatan dengan aku. but ada lagi yang belum habis exam. dakdak account sekolah aku belum habis lagi. sabar guys. banyak benda yang plan ni. harap jadi. first sekali aku nak kemas bilik yang dah macam tampat pelupusan tu. Ya Allah punya banyak buku buku kertas aku. 

nah akak payung gambar pelajar smka wataniah sujud syukur. Alhamdulillah. after all patience good things await. trimendesAblaz. 1115

Thursday, January 29, 2015

dunia aku

Assalamualaikum.

hai. lately, aku busy gila. memang tak nyempat nak reply satu satu komen. sorry ya. tapi tapi aku baca tau. sorry sangat. busy dengan dunia aku. duna form 5. dunia kelas. dunia homeworkssss. paham tak. ni pun aku sempat update sebab ada masa sikit. baru balik tution kau. penat tak hilang. 

it's okay lah. tahun ni je pun. Spm sekali je kan. jangan direnung letihnya usaha. renunglah manisnya sebuah kejayaan. sooo, i have to study very hard. nak dapat 11a kut. 

okay dah. bye!

Wednesday, January 07, 2015

Resepi Dorayaki

Assalamualaikum

tadi kan. kita godek twitter. lepastu ada hamba Allah upload gambar Dorayaki ni. terliur tu tak yah cakap. pergi buat terus. haha. Actually, ni kuih Doraemon tu. kikiki. ye laa. kita dulu membesar dengan kartun tu je. tak mapu nak ipad la semua tu. okay takde kaitan. resepi ni cari dekat google je. jom jom jom. Dari Sini


Bahan- bahan untuk 10 biji dorayaki:

100gm tepung kek atau tepung gandum
1/2 sudu kecil baking soda
60gm gula hakus
2 sudu madu
2 biji telur
1/2 sudu besar minyak masak
1/2 sudu kecil esen vanila

inti: letakkan coklat bar atau jam coklat ketika dorayaki panas dan telangkup

Cara-cara:

1. pukul telur dengan gula sehingga kembang.

2. masukkan madu, minyak dan esen vanila. kacau sehingga sebati.

3. masukkan tepung dan baking soda yang telah diayak ke dalam campuran telur.kacau adunan secara kaup balik.

4. panaskan kuali yang tidak melekat, masukkan 1/4 cawan adunan dan buatkan bulat.


5. masak adunan sehingga perang atas dan bawah.

6. letakkan coklat cadburry ditengah-tengah sebiji pan cake. tekan untuk ratakan coklat yang telar cair.

7. siap untuk dimakan.


SELAMAT MENCUBA!


3 Blog bertuah segmen "KITA KAWAN" by Aisyah Mazalan

Assalamualaikum

haaa. macam yang aisyah dah tulis. akan ada 3 blog yang bertuah. yang akan dijadikan bahan entry.
tahniah korang. tapi tapi tapi yang tak terpilih tu maaf yaa. biasalaa. akan ada. takkan semua nak bertuah kut. ye dak? hehehe.

btw, aisyah pilih blog ni bukan kut hati sendiri. mula tu memang nak buat macam tu. siap dah pilih blog mana kan. lepas tu rasa tak best ah. tak adil. aisyah decide nak guna RANDOM.ORG. soooo, ini dia hasil. yang bertuah 10, 8 & 4. serius tau. tak tipu

 

hehe. kemain kan. 

first number yang keluar 10. nurfarahudahud.

 

haaa. jom pi follow dia. sempoi ja kalau baca blog dia. Nama penuh dia Nur Farahuda. I think Hud tu buka nama ayah dia. hehe. officially 23 pada 26 January. hehe. tak lama dah tu. Happy Birthday yaaa :) Akak ni suka layan korea gak. sama la kita. sep sikit. hehe. waaah. akak ni pun suka warna pink gak. sama laa kita. hiks. Hobinya menulis. suka tulis novel agaknyaa. aisyah godek blog dia takde novel yang dituli. hmm :( koleksi peribadi kut. hehe. thanks yaaaa join segmen Aisyah. andddd tahniah terpilih.

second number is 8. Sulyanie

 

haaa. orangnya cantik. hehe. nampak macam lembut je. i llllike. blog dia pun comel. hehe. as a girl memang suka warna lelembut yang jadi backgroung blog dia. hmm. nice! 18  y/o. beza setahun dengan aisyah. I read the #20facts of yours. pelik. hehe. berbeza dengan yang biasa aisyah baca. cara makan nugget tu aisyah suka. haha. pi follow blog dia untuk tahu pasal dia. serius i like you :)

andd the last is 4. faarihintalip

 

okay. yang ni misteri sikit. hehe. tak boleh tahu sangat personaliti dia. terhad. gittew. yang aisyah tahu melalui godek blog dia, em em. dia pernah ada blog dulu and ni blog baru. jom laa ramaikan followers dia. i think ramai je blogger kenal dia and aisyah tak kenal. hehe. actually, dia punya entry bagus bagus gak kalau baca. boleh dijadikan santapan rohani. ecewah. betul. i think dia ulat buku. hehe. kalau nak tahu lagi follow la blog dia okay. anyway, thanks join segmen aisyah ang selalu visit sini :) hehe

okayy. selesai kerja aisyah. fuhhh. thanks for being my new friends. berhabis tenaga dan masa buat 10 fakta tu. salam ukhuwah yaa semua blogger yang sudi join. i love you. semoga sentiasa di bawah rahmat Allah. ameen. 



Monday, January 05, 2015

Senarai peserta segmen "KITA KAWAN" by Aisyah Mazalan

Assalamualaikum

 

Hai semua. thanks sebab sudi join segmen Aisyah. Bersyukur sangat sebab ada jugak yang join walaupun sikit takpe. first try kan. okay la. not bad. Thanks sangat buat yang sudi join yaa.

yang tak sempat join takpe. lain kali eh. hehe. kalau ada rezeki aisyah buta giveaway pulak. Inshaa Allah. after SPM la. 

nah. korang dah boleh blogwalking peserta lain. boleh follow dorang. KITA KAWAN kan. jom jom jom. hehe. excited. 










10. http://nurfarahudahud.blogspot.com/2015/01/segmen-kita-kawan.html

11. http://kejams.blogspot.com/2015/01/segmen-kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

12. http://dihah95.blogspot.com/2015/01/segmen-kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

13. http://insekio.blogspot.com/2015/01/segmen-kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

14. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/01/segmen-kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

15. http://www.blogparihh.com/2015/01/segmen-kita-kawan-by-aisyah-mazlan.html

16. http://nurfatihahhijau.blogspot.com/2015/01/kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

17. http://pencaricahayakeimanan.blogspot.com/2015/01/segmen-kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

18.  http://myimpiannaad.blogspot.com/2015/01/segmen-kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

Alhamdulillah. kira ramai la ni yang join. tak sangka ramai ni. walaupun sikit sebenarnya. hehe. ingat dalam 10 orang je join. 

btw, thanks korang sudi join. nanti aisyah pilih 3 blog yang aisyah berkenan untuk dibuat entry.
pemilihan secara random yaa. maaf segala kekurangan. hehehe :)

kalau ada rezeki. Inshaa Allah lepas SPM aisyah buat giveaway naaa. Doakan aisyah cemerlang SPM dan dapat 11A yaa. Ameen


Sunday, January 04, 2015

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

Assalamualaikum


*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



Thursday, January 01, 2015

Segmen "KITA KAWAN" by Aisyah Mazalan

Assalamualaikum.

hari ni first time Aisyah buat segmen ni. bukan apa. nak tambah kawan. teringin jugak nak buat. budak baru kan kan kan. hehehe

okay dah. jemput join ya. tak seberapa sangat segmen ni. haha. so so sorry. suka suka ya. tak paksa pun. jom laa. hehe

 

SYARAT-SYARAT
  • Haruslah Follow blog ni yaa.
  • Follow twitter dan instagram Aisyah (afdhol kalau buat. tak buat takpe)
  • Buat entry bertajuk segmen "kita kawan" by Aisyah Mazalan
  • Letak banner yang hodoh tu. jangan lupa backlink yaa
  • Write 10 facts about you
  • Tinggalkan URL entry korang di sini yaaa 
orait. siap. kalau tak paham bagitahu cepat yaa. lagi satu Aisyah akan pilih 3 orang yang paling menarik perhatian Aisyah. Aisyah akan buat entry khas untuk dorang. okay? jom la bantu Aisyah menambahkan bilangan kawan. hehe. selamat bersegmen ya ^_^