Thursday, August 28, 2014

kenapa nak kutuk ??

Assalamualaikum.

 Harini nak emo emo sikit. cehh. bukan. minggu ni macam macam perkara jadi. aku tak paham.
manusia sekarang lebih suka kutuk, hina, jatuhkan orang, malukan, aibkan. bukan nak tunjuk alim. aku pun tak sempurna. YES. maelayu kutuk melayu. even sesama islam sekalipun. tak paham aku.

kalau nampak seseorang tu buat salah, sangatlah normal bila orang tu dikutuk, dihina, dimalukan or anythings else. pelik. why not kalau kita doakan dia supaya kembali ke jalan yang benar. tak salah kan. tak rugi sikit pun. apa yang kita doa tu akan reflect balik kat kita. 

apa yang kita cakap adalah doa. dan apa yang kita doa akan didoakan para malaikat kepada kita.

No comments:

Post a Comment