Wednesday, March 26, 2014

MH370




agak agak apa reaksi eh?

hmm. macam nko tahu kang. dah berapa minggu kita kehilangan MH370.
macam-macam reaksi. macam-macam gaya dari seluruh pelusuk dunia.

actually, aku pun turut sedih even takde family kengkawan dalam tuu.
tiap-tiap hari baca akhbar, whatsapp takpayah cakap lah punya banyak pendapat masing-masing.
sampai siaran tv pun dah ditukar bagi menghormati mereka-mereka.

aku excited tau nak tahu perkembangan MH370 ni.
ye laa, keinginan. dah jumpa ke tidak.







 pelbagai reaksi masyarakat dunia tidak kira peringkat umur

yaa. agak menyedihkan lagi dunia bila PM umum yang MH370 berakhir di lautan Hindi.
Allah. kelu. tak tahu nak cakap apa. hanya mampu berdoa.
tapi, dalam masa yang sama, mungkin masih ada di kalangan kita yang masih mengharap.
it's okay. benda masih tak ada bukti.
keep du'a. ALLAH hear you. Al-fatihah buat mereka dan juga para yang mati syahid di mesir.


Kedalaman Lautan Hindi 
kedalaman lautan hindi. MasyaAllah. kerdilnya kita.

Wednesday, March 19, 2014

tukar unit uniform

okay. title ni paling sedih dalam hidup aku abad ni.
wohoo. over tau.

serius aku cakap. menyesal tau masuk pengakap sekolah.
terpaksa membohong kengkawan aku yang masuk pengakap best.
maafkan aku. hewhew.

dulu, aku ahli aktif kadet bomba sekolah.
ahli aktif kauu. belagakk!
manado sebenarnya. tiga tahun aku jadi ahli bomba.
tiga tahun jugak aku selalu kena marah sebab salah kaki masa kawad.
gigih aku usaha sampai pandai kawad. finally, aku terer kut kawad bomba.

then, bila aku masuk form 4, aku decide nak tukar unit.
jadi, dengan semangat yang ada, [woah. semangat bagai. tukar unit je pun.]
campur dengan hasutan kawan yang bersemangat, aku terus tukar.

aku tukar unit sebab taknak pakai baju bomba celoreng yang tebal tu.
panas tahu tak? [nikmat sangat kalau pakai baju ni dapat masuk makmal komputer. haha. sejuk tahu]

bila aku dah masuk pengakap ni tetiba pulak sampai surat yang aku boleh pergi camping bomba.
oh ALLAH. nko boleh paham tak perasaan kat situ? rasa berguna sangat aku masuk pengakap.
tiga tahun aku jadi bomba tak pernah sebut pun pasal camping.

tapi, aku boleh join gak camping tuh. bomba tak cukup ahli profesional macam aku. cehh. muntah sekarang.
camping paling best aku pernah join.

hmm. paling sedih kalau ada aktiviti kokurikulum waktu petang kat sekolah.
tahu tak, budak budak pengakap tak pandai kawad. sedih. malu woah kalau nko tengok bebudak ni kawad.
[kejam sangat ayat aku] serius. masa ni lah aku boleh belagak jadi tenaga pengajar. penat tau.
jeles tengok bebudak bomba yang tengah syok kawad. tambah lagi lalu depan aku. saje je!
nak masuk bomaba balikkk. tolong aku. bantu aku.

okaylah. nko yang bomba tu. selamat berBOMBA :(

Friday, March 14, 2014

crush

helo helo helo.
harini nak bebel pasal crush.

tahu tak crush tu binatang apa? tahu tak?
crush tu orang yang nko suka. selalu nak tengok dia. nak tahu apa yang dia buat.
kalau ada kawan nko yang tengah cakap pasal dia mesti nko nak tahu. nko akan buat banda yang dia suka. dapat tengok kasut dia pun dah jadi.

haa. yang ni mungkin baru nko yang buat. ce nko bayangkan eh. bayangkan. crush nko pakai topi nko. mesti tak basuh. kalau bagi gula gula susu yang tiga biji seposen tu pun aku rasa nko simpan plastik dia tu.

tapi. bagi aku normal la tu kan. minat. ala minat je pun. keinginan remaja kan. kalau aku. better kita je yang tahu. haa. kalau ada something yang ada kaitan dgn crush tu, mulalah nak segih sensorang. tak kisah pun kalau dia nk couple dgn sape pun kan. tapi yang penting nko minat dia.